Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Γ.Σ ΕΛΜΕ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Ε΄ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                                    ΠΑΛΛΗΝΗ 7.5.2013

                                  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αύξηση του ωραρίου των καθηγητών  σε συνδυασμό με την «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών μονάδων, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, θα οδηγήσει πολλούς συναδέλφους σε υπεραριθμία, σε υποχρεωτική μετάθεση και σε απόλυση, όπως  προβλέπει το σχετικό  Π.Δ.
Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Η πολιτική των μνημονίων , που έχει αποδεχθεί η τρικομματική κυβέρνηση και εφαρμόζει πιστά,  δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η πολιτική της κυβέρνησης για την εκπαίδευση ισοδυναμεί με την κήρυξη πολέμου εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης, εναντίον των εκπαιδευτικών, εναντίον των γονέων που θα ψάχνουν να βρουν τρόπους πώς θα στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Το Υπουργείο με την «αξιολόγηση», με τις απολύσεις που ετοιμάζει, τρομοκρατεί, και ο φόβος έχει εγκατασταθεί στους συναδέλφους.  Ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να διδάσκει με σκυμμένο κεφάλι. Ανελεύθερη  παιδεία ταιριάζει σε δούλους δασκάλους. Οι μαθητές μας δεν αξίζουν τέτοια δουλική παιδεία και δεν έχουμε δικαίωμα να φανούμε αναξιοπρεπείς  και υποταγμένοι σε μια κυβέρνηση που ακολουθεί δουλικά τις εντολές   ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε.
Γνωρίζουμε ότι οι κλαδικοί αγώνες έχουν κτυπηθεί άσχημα( Γιατροί- ΟΤΑ, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες,  εργάτες της χαλυβουργίας), γιατί δεν υπήρχε συντονισμός των αγώνων, γιατί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δε στάθηκαν στο πλευρό τους. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Θα επιδιώξουμε κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, με τους γονείς, με τους μαθητές.  Οι εκπαιδευτικοί δεν  μπορούν να σταθούν με σκυμμένο το κεφάλι μέσα στην τάξη, δεν μπορούν να αντικρίζουν στα μάτια απολυμένους συναδέλφους και  αναπληρωτές που δεν πρόκειται να βρουν ξανά εργασία και δεν υπάρχει πιθανότητα να διορισθούν.  Ούτε η κοινωνία πρέπει να ανεχθεί να εμπιστευθεί την εκπαίδευση των παιδιών της  σε δασκάλους  που μπαίνουν στην τάξη τρομοκρατημένοι και υποταγμένοι.  Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΉΣ καλεί τους συναδέλφους σε έκτακτη Γ.Σ ,στις 14 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, ώρα 12.30, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, και το Δ.Σ της ΟΛΜΕ  να εισηγηθεί  5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 /5,   καλώντας σε Γ.Σ τους προέδρους των ΕΛΜΕ την Τετάρτη,  15 Μαΐου. Ταυτόχρονα να κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 17 Μαΐου.  Μεσοβέζικες λύσεις -προτάσεις δε χωράνε. Ο κλάδος ή θα συγκρουσθεί μέχρις εσχάτων για την ανατροπή της πολιτικής  και με μαζική συμμετοχή στην απεργία ή θα εργάζεται κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας και οικονομικής και εργασιακής εξαθλίωσης. Κάθε άλλη πρόταση που δε στοχεύει στην ανατροπή του πολυνομοσχεδίου και της πολιτικής που το προτείνει , σημαίνει  εφαρμογή του, σημαίνει ήττα , σημαίνει υποταγή.
Κάνουμε έκκληση στην Ελληνική κοινωνία , σε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των δασκάλων των παιδιών τους . Η ήττα μας  θα είναι η αρχή διάλυσης δημόσιας εκπαίδευσης  που θα παραδοθεί ως βορά στα ιδιωτικά  συμφέροντα και στο αδηφάγο κεφάλαιο. Αυτός είναι ο στόχος του Υπουργείου παιδείας.

                  Για το Δ.Σ της  Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
             Η πρόεδρος                                 Ο  Γ.  Γραμματέας
           Άννα  Μπαχτή                           Παναγιώτης  Μιχαλόπουλος

Αναζητήστε πληροφορίες