Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 27.5.2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η καμπάνα κτυπά για όλους: Υποχρεωτικές μεταθέσεις- απολύσεις

 • Το Υπουργείο παιδείας με εγκύκλιό του Α.Π 7060/Δ3/23.5.2013 εφαρμόζει την αύξηση του ωραρίου και επανακαθορίζει τις οργανικές θέσεις σε κάθε σχολείο. Όσοι δεν καλύπτουν 12 ώρες με την πρώτη ανάθεση μαθημάτων χάνουν την οργανική τους . Και ,όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια υπηρεσίας, παραδίδονται στο έλεος του Περιφερειακού Διευθυντή και του Υπουργού παιδείας. Οι πάνω με 12 χρόνια υπηρεσίας θα «τακτοποιηθούν» σε σχολείο της περιοχής τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων, εφόσον βρεθεί κενή θέση σε σχολείο, με ελάχιστες βέβαια πιθανότητες.
 • Τα αποτελέσματα είναι τραγικά για τον κλάδο. 700 συνάδελφοι στο ΠΥΣΔΕ Ανατ.Αττικής, επί συνόλου 3.500 υπηρετούντων οργανικά, χάνουν την οργανική τους και, σε πρώτη φάση, θα μετατεθούν και, σε δεύτερη, θα αρχίσουν απολύσεις. Αν ληφθεί υπόψη ότι σε κάθε ΠΥΣΔΕ τουλάχιστον 500 συνάδελφοι χάνουν την οργανική τους θέση και δεν θα υπάρχει σχολείο ούτε για μετάθεση σε κάποια δυσπρόσιτη περιοχή, το επόμενο βήμα είναι προδιαγεγραμμένο: Θα αρχίσουν τα ΜΜΕ να μιλούν για αργόσχολους καθηγητές, για το δημόσιο που επιβαρύνεται κλπ. Στο ίδιο έργο θεατές. Και από κοντά θα εξαπολύσει η κυβέρνηση τον Άδωνι και τον Βορίδη , για να είναι ολοκληρωτική η επίθεση και να αρχίσουν οι «δικαιολογημένες» απολύσεις.
 • Εδώ που φθάσαμε κανένας δεν είναι ασφαλής. Όλοι είναι υποψήφιοι για μετάθεση , για απόλυση. Γιατί ακολουθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων, λόγω της αύξησης του αριθμού μαθητών κατά τμήμα, μετακινήσεις τμημάτων σε γειτονικά σχολεία, κλείσιμο σχολικών μονάδων.
  Ήδη στέλεχος της ΔΗΜΑΡ στη εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» προτείνει: κανένα τμήμα κάτω(!) από 25 μαθητές.
 • Στόχος του Υπουργείου: καμία πρόσληψη μέχρι το 2020. Αναπληρωτές- αδιόριστοι καταδικάζονται σε ανεργία εσαεί.
 • Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον μας. Απαντάμε με πόλεμο. Δεν έχουμε άλλη λύση.
 • Τετάρτη,29/5,ώρα 14.00, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους σε διαμαρτυρία κάτω από τα γραφεία του ΠΥΣΔΕ, στην πλατεία Γέρακα. Καλεί επίσης τους αιρετούς να μη συναινέσουν στο έγκλημα σε βάρος των συναδέλφων.
 • Πέμπτη, 30/5, στο 1Ο Γυμνάσιο Γέρακα, ώρα 12.30, καλεί όλους τους συναδέλφους σε Γ.Σ, για να αποφασίσουμε για τις αντιδράσεις μας. Πρέπει να γίνει φανερό σε όλους: Αν το συνδικαλιστικό κίνημα δε θέσει ως προτεραιότητα την ανατροπή της πολιτικής αυτής, δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Δεν μπορούμε να ζούμε κάτω από το καθεστώς του φόβου και της τρομοκρατίας, περιμένοντας πότε θα έλθει και η δική μας σειρά. Γιατί θα έλθει, αν δεν αντιδράσουμε τώρα.
 • Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ. Όχι άλλο χάσιμο χρόνου.


  Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

  Η πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

  Άννα Μπαχτή Παναγιώτης Μιχαλόπουλος


   


   

Αναζητήστε πληροφορίες