Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ ΚΑΙ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ ΚΑΙ Γ.Σ.

Δ και Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 30.5.2013

Δεν επιτρέψαμε τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ χθες Πέμπτη

Όλοι σήμερα στη Γ.Σ, 1Ο Γυμνάσιο Γέρακα, ώρα 12.30

  • Στη χθεσινή συγκέντρωση , έξω από τα γραφεία της Δ.Δ.Ε Ανατ. Αττικής 100 συνάδελφοι και συναδέλφισσες, μετά από κάλεσμα των Δ .Σ των ΕΛΜΕ ,ενημερώθηκαν από τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ για το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του κλάδου σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας. Με βάση την εγκύκλιο για επανακαθορισμό των οργανικών θέσεων, 700 συνάδελφοι «ετοιμάζονται» να ξεσπιτωθούν ή να αποτελέσουν την πρώτη μαγιά απολύσεων, όπως απαιτεί η τρόικα και έχει αποδεχθεί η κυβέρνηση. Η δυναμική παρέμβαση των συναδέλφων τελικά, δεν επέτρεψε να γίνει η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ και να εκτελεστεί η εντολή του Υπουργείου παιδείας.
  • Η άμεση αντίδραση των συναδέλφων στο κάλεσμα των ΕΛΜΕ δείχνει ότι μπορούμε αντιδράσουμε δυναμικά εδώ και τώρα, μπορούμε να αποβάλουμε το φόβο της επιστράτευσης και της επίταξης , να αντιπαραταχθούμε στην πολιτική της τρόικας και να την ανατρέψουμε στους δρόμους Αλλιώς, θα βλέπουμε «τα τρένα να περνούν» και ένας –ένας θα πέφτουμε στον Καιάδα.
  • Καλούμε την ΟΛΜΕ να αντιδράσει άμεσα. Το Σεπτέμβρη θα είναι ήδη αργά. Τώρα ετοιμάζεται η απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Το καλοκαίρι θα ανακοινωθούν το κλείσιμο σχολικών μονάδων, η σύμπτυξη τμημάτων, και η προετοιμασία της κοινής γνώμης για αργόσχολους καθηγητές που επιβαρύνουν το δημόσιο. Τα χθεσινά δημοσιεύματα μιλούν για δεσμεύσεις του Μανιτάκη προς την τρόικα για απολύσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας , τις μεγάλες «δεξαμενές» του δημοσίου.
  • Στη σημερινή Γ.Σ καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι. Ή θα αντιδράσουμε τώρα ή το Σεπτέμβρη στο νέο σχολείο θα έχει ήδη εγκατασταθεί ο φόβος, η υποταγή, η παραίτηση. Η καμπάνα κτυπά για όλους. Κανένας δεν πρόκειται να σωθεί μόνος του.
  • Τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ Δ' και Ε' Ανατ. Αττικής καλούν τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μη στείλουν κανένα πλεόνασμα. Διαφορετικά να παραιτηθούν και να μη συναινέσουν στην καρατόμηση των συναδέλφων. Τα αιρετά μέλη θα απόσχουν από τη διαδικασία, σύμφωνα με απόφαση της ΟΛΜΕ.

    Για τα Δ.Σ των Δ και Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

    Οι Πρόεδροι

    Ε ΕΛΜΕ Αν Αττικής Άννα Μπαχτή

    Δ ΕΛΜΕ Αν Αττικής Κώστας Παπουλής

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...