Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ ΚΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ


   Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                         ΠΑΛΛΗΝΗ  2.6.2013

                                Σχετικά  με  τους  πλεονάζοντες  στο ΠΥΣΔΕ.
1. Το Υπουργείο  Παιδείας , για να εφαρμόσει  στην πράξη την αύξηση ωραρίου των καθηγητών, την αύξηση του αριθμού  μαθητών κατά τμήμα, τις συγχωνεύσεις τμημάτων , τη μεταφορά μαθητών σε άλλα σχολεία, το κλείσιμο σχολικών  μονάδων  καλούσε τα ΠΥΣΔΕ να καταργήσουν τις οργανικές για όσους συναδέλφους δεν κάλυπταν 12 ώρες από το διδακτικό  τους ωράριο.  Με ένα πρώτο υπολογισμό 700 συνάδελφοι  θα ήταν  στη διάθεση του Περιφερειακού διευθυντή και του Υπουργού παιδείας και θα ήταν υποψήφιοι, για να ξεσπιτωθούν ή να απολυθούν.
2. Από τη πρώτη στιγμή  το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ,μαζί  με τους αιρετούς και με τη συμμετοχή  πολλών συναδέλφων αντέδρασε  στα ολέθρια για τον κλάδο μέτρα  και απαίτησε την απόρριψη των προτάσεων  του Υπουργείου. Σε 2 συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ,  το Δ.Σ  της  ΕΛΜΕ μαζί με τους αιρετούς ζήτησε και από τα μη αιρετά μέλη του να μη συνεργήσουν  στο έγκλημα σε βάρος του κλάδου. Ήταν φανερό ότι το Υπουργείο επεδίωκε  να μας κάνει συνένοχους, για να μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα υπηρεσιακά  συμβούλια  των ίδιων των εκπαιδευτικών έκριναν τους συναδέλφους τους  πλεονάζοντες.
3. Η σθεναρή στάση των αιρετών για αποχή από τη διαδικασία, η αποφασιστικότητα των συναδέλφων  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ  να υπερασπισθούν την οργανική τους θέση, είχε ως αποτέλεσμα  τα δύο μη αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ  -πλην του προέδρου του και διευθυντή ΔΔΕ- να καταψηφίσουν την πρόταση του Υπουργείου  για κατάργηση οργανικών  θέσεων.
4. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αξιολογεί θετικά την εξέλιξη αυτή, γιατί δεν καταδικάζονται συνάδελφοι με ψήφο συναδέλφων. Χαιρετίζει τη στάση των αιρετών και των δύο μη αιρετών  μελών του ΠΥΣΔΕ, γιατί δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς  του  Υπουργού παιδείας.
5. Παρά το βαρύ κλίμα που υπάρχει στον κλάδο από την αναστολή της απεργίας, είναι φανερό ότι ο κλάδος μόνο με αγώνες και με σύγκρουση με την εφαρμοζόμενη πολιτική μπορεί υπερασπισθεί τα δικαιώματά του. Διαφορετικά το  Υπουργείο  θα τρομοκρατεί με αξιολόγηση, με μεταθέσεις, με κατάργηση οργανικών θέσεων , με απολύσεις. Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν κάνει διακρίσεις για κανένα. Αν δεν αποφασίσουμε να τον ανατρέψουμε, δεν υπάρχει σωτηρία.

            Για το Δ.Σ της  Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
            Η πρόεδρος                 Ο  Γ.  Γραμματέας
          Άννα  Μπαχτή           Παναγιώτης  Μιχαλόπουλος

Αναζητήστε πληροφορίες