Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΜΕ ΑΙΡΕΤΩΝ


Ε  & Δ ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                    Παλλήνη 1/7/2013
ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ                                                                                                          
ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ


·      Την Παρασκευή 28/6/2013 το ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής κατάρτισε πίνακες οργανικών κενών και πλέονάσματων.
·      Ενημερώνουμε ότι κανένας συνάδελφος , στου οποίου την ειδικότητα προέκυψε υπεραριθμία, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει αίτηση άρσης υπεραριθμίας , αν δεν τον εξυπηρετεί κάποιο κενό.
·      Με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Π.Δ. 50/1996) κανένας δεν κινδυνεύει να χάσει την οργανική του θέση και κανείς δεν πρόκειται να χαρακτηριστεί υπεράριθμος ονομαστικά χωρίς αίτησή του.
·      Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία αυτή καμία σχέση δεν έχει με το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις το οποίο δεν εχει ακόμη ψηφιστεί και καμία επίσημη θέση για την εφαρμογή του δεν υπάρχει.
·      Οι αιρετοί του κλάδου δεν υπέγραψαν τους πίνακες , διότι θεώρησαν ότι η διαδικασία  που ακολουθήθηκε για τον προσδιορισμό των κενών και των πλεονασμάτων (δε λήφθηκαν υπόψη οι μετατάξεις συναδέλφων στην πρωτοβάθμια και σε διοικητικές θέσεις και ο υπολογισμός των τμημάτων έγινε με 27 μαθητές ανά τμήμα), δεν υπηρετεί την πάγια θέση του κλάδου και της ΕΛΜΕ για "κανένα συνάδελφο χωρίς οργανική θέση" , ειδικά σε μια εποχή που ο κλάδος βάλλεται και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απολύσεων, υποχρεωτικών μετακινήσεων και διαθεσιμοτήτων.
·      Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις , διαθεσιμότητες, που αποφάσισε το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ , την Τρίτη 2/7/2013, και στην πορεία που θα γίνει από το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ ως τη βουλή και το Υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ
Η προεδρος της Ε ΕΛΜΕ
Αννα Μπαχτή
Ο πρόεδρος της Δ ΕΛΜΕ
Κώστας Παπουλής
Οι αιρετοί του κλάδου
Κατερίνα Σκανδάλη
Άκης Σωτηρόπουλος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...