Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΛΜΕ 20/8

Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                                              ΠΑΛΛΗΝΗ  18.8.2013
          Όχι   στις   υποχρεωτικές μετατάξεις
 1.     Το Υπουργείο παιδείας,  ακολουθώντας πιστά την πολιτική του Σοκ και δέος, ανακοίνωσε ειδικότητες  που «πλεονάζουν» σε όλα τα ΠΥΣΔΕ  και καλεί τους συναδέλφους που συμπεριλαμβάνονται στις ειδικότητες αυτές να κάνουν αίτηση για υποχρεωτική μετάταξη στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου  παιδείας.
2.     Είναι φανερό ότι το Υπουργείο για μια ακόμη φορά τρομοκρατεί και καλεί τους συναδέλφους να κάνουν αίτηση μέχρι  23.8.2013 για μετάταξη, χωρίς να έχουν ιδρυθεί αντίστοιχες οργανικές θέσεις  στα σχολεία της Π.Ε,  χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των  «πλεοναζόντων» συναδέλφων και χωρίς να γνωρίζουν που θα βρεθούν,  όταν ήδη υπάρχουν συνάδελφοι των αντίστοιχων ειδικοτήτων στην ΠΕ χωρίς οργανική θέση. Η όλη διαδικασία είναι διάτρητη νομικά. Είναι χαρακτηριστικό  ότι το Υπουργείο παιδείας καλεί να κάνουν αιτήσεις για μετάταξη «όσοι ανήκουν σε ειδικότητες που έχουν πλεονάσματα»(!).  Τους καλεί να υπογράψουν την καταδίκη τους οικειοθελώς. Γιατί οι θέσεις που καλούνται να καλύψουν στην Π.Ε είναι λιγότερες από τις θέσεις που «πλεονάζουν» με ό,τι σημαίνει αυτό. Άλλωστε  ο υπουργός  Διοικητικής  μεταρρύθμισης δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης  για τις κυβερνητικές προθέσεις: Στην  GREEK HERALD   TRIBUNE δήλωσε ότι όσοι εκπαιδευτικοί  δεν πάρουν μετάταξη (περίπου 1300)  θα απολυθούν, γιατί οι  θέσεις στην πρωτοβάθμια είναι λιγότερες από τους πλεονάζοντες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  «Είναι πιθανόν(!) να απολυθούν» δήλωσε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπουργείο σκόπιμα ετοιμάζει μετατάξεις, χωρίς οργανική θέση, για να μπορεί να  «αντλήσει» στο μέλλον νέες διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις, σε συνέχεια της υλοποίησης του προγράμματος απολύσεων για το 2014 και 2015 που έχει συμφωνήσει με την τρόικα
3.     Είναι γεγονός ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι θέσεις αφορούν κατά κύριο λόγο τα ολοήμερα Δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). Το πρόγραμμα όμως των ΕΑΕΠ είναι ενταγμένο στα ΕΣΠΑ, έχει ημερομηνία λήξης 31/12/2015 και με συγκεκριμένη χρηματοδότηση 107 εκ. ευρώ. Μετά κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει. Ούτε οι διευθυντές  Δ.Ε έχουν στοιχεία για τους συναδέλφους που πλεονάζουν. Το υπουργείο υπολόγισε  τα πλεονάσματα με βάση τα νέα αναλυτικά προγράμματα, τις καταργήσεις σχολικών μονάδων, την αύξηση του ωραρίου κλπ,  χωρίς να γνωρίζει  κανείς τα ονόματα. Είναι επίσης γεγονός ότι από τη νέα σχολική χρονιά, παρά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα,  θα προκύψουν και κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
4.       Το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ καλεί το Δ.Σ  της ΟΛΜΕ να καταγγείλει  τη διαδικασία, να καλέσει τους συναδέλφους να μην υποβάλουν αιτήσεις για μετάταξη  και σε κάθε περίπτωση να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα που προέρχονται από διαδικασίες νομικά και πολιτικά διάτρητες. Δεν είναι δυνατόν να  αναγνωρίσουμε πλεονάζοντες που προκύπτουν από κλείσιμο σχολικών μονάδων, από αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, από το νέο Λύκειο,  από τα νέα αναλυτικά προγράμματα, από τη διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης, από  μετακινήσεις μαθητών σε διπλανά σχολεία ή σε γειτονικές πόλεις, όπως θα συμβεί από τη νέα σχολική χρονιά με τα τμήματα των κατευθύνσεων.
5.     Και ο πλέον δύσπιστος καταλαβαίνει ότι κανένας από δω και πέρα δεν είναι σίγουρος για τη δουλειά του.  Οι εργασιακές σχέσεις έχουν γυρίσει 200 χρόνια πίσω. Οφείλουμε να υπερασπισθούμε αυτά που προηγούμενες γενιές κέρδισαν με αίμα.
6.     Το Δ. Σ της ΟΛΜΕ, όπως είναι υποχρεωμένο,  σύμφωνα με την απόφαση του τελευταίου Συνεδρίου  του, καλείται να  ανακοινώσει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Γ.Σ του κλάδου και Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ με πρόταση για κλείσιμο των σχολείων από 11/9, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα. Η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή υποστήριξη και δεν μπορεί να αντέξει μια καθολική απεργία. Η ΟΛΜΕ, πριν από τις Γ.Σ να αναλάβει το συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες και σωματεία. Ο αγώνας είναι πλέον πολιτικός. Και ξεφεύγει από τα όρια μιας κλαδικής διεκδίκησης. Πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Στην ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Διαφορετικά δεν έχει νόημα.  Δημόσια αγαθά, παιδεία και υγεία διαλύονται. Στον αγώνα πρέπει να συστρατευθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ξεπερνώντας τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που δεν οργανώνουν τον αγώνα και συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν, εφόσον απολύονται συνάδελφοι, κλείνουν και συγχωνεύονται σχολικές μονάδες, εκδιώκονται μαθητές από τα δημόσια σχολεία.
7.    Η Ε΄ ΕΛΜΕ καλεί σε έκτακτη ενημερωτική Συνέλευση την Τρίτη 20/8 στις 7μμ στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα , Αγ. Λαύρας, Γέρακας.
8.     Οι «πλεονάζοντες»  συνάδελφοι κατ’ ειδικότητα στην Ανατ.Αττική, όπως ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο έχουν ως εξής:
·      ΠΕ5 (Γαλλικής)    33
·      ΠΕ6(Αγγλικής) 81
·      ΠΕ7(Γερμανικής)   16
·      ΠΕ8(Καλλιτεχν.)  10
·      ΠΕ11(φυσ.Αγωγής )  81                                                           
·      ΠΕ16 (Μουσικοί)  13
·      ΠΕ19-20(Πληροφ.) 91                                                                            

                                                          Για το Δ.Σ της Ε’ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

   Η Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

    Άννα Μπαχτή                                Παν. Μιχαλόπουλος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...