Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


 Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FΑΧ: 210 33 11 338
e-mail:olme@otenet.gr        Αθήνα, 05/08/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από επιστημονικούς συλλόγους,πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα, 5/8/13, εκπροσώπων των επιστημονικών συλλόγων και μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σ.Κεδίκογλου.
Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την αποστολή νέων ωρολογίων προγραμμάτων (για Γυμνάσιο, Γενικό και Τεχνικό Λύκειο) προς τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης με τα οποία, μάλιστα, καλούνταν οι διευθύνσεις να υπολογίσουν τις ανάγκεςπροσωπικού, χωρίς τα προγράμματα αυτά να είναι Υπουργικές Αποφάσεις και πριν ψηφιστούν τα αντίστοιχα νομοσχέδια στη Βουλή. Όλοι οι φορείς τόνισαν πως με τα νέα προγράμματα υποβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να έχουν άλλα στηρίγματα και ότι μέσω αυτών σχεδιάζεται να «κατασκευαστούν» νέες υπεραριθμίες εκπαιδευτικών πουθα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητες και θα ανοίξουν την πόρτα της ανεργίας για χιλιάδες ακόμα εκπαιδευτικούς.
Απαιτήσαμε την άμεση ανάκληση αυτών των προγραμμάτων. Ο Υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε πως δεν γνώριζε από πού στάλθηκαν αυτά τα προγράμματαΔεν δεσμεύτηκε για την άμεση ανάκλησή τους και δεν αποδέχτηκε το αίτημα για νέα συνάντηση άμεσα, για να υπάρξει μια ξεκάθαρη και συνολική τοποθέτηση από τη μεριά του.
Θεωρούμε ότι πρέπει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να είναι ενήμεροι για αυτά τα σχέδια και να είναι σε εγρήγορση μπροστά στις εξελίξεις.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν τις επόμενες ημέρες παραστάσειςδιαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Εκπ/σης ώστε να μην υπολογιστούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες με βάση αυτά τα προγράμματα που, εκτός των άλλων, δεν έχουν καμία νομική υπόσταση.


Αναζητήστε πληροφορίες