Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                                         ΠΑΛΛΗΝΗ 16.9.2013
 Η απεργία μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία Κερδίζει τις καρδιές όλων των εργαζομένων
·      Όταν το υπουργείο ανακοινώνει  78%, η  Πανεπιστημίου και η Σταδίου  είναι γεμάτες από  εκπαιδευτικούς, όλοι  καταλαβαίνουν ότι η απεργία είναι κοντά στο 95%. Γι’ αυτό τα  «ελεύθερα» κανάλια δεν παρουσιάζουν τους απεργούς  στο   δρόμο  και επιστρατεύουν  το βαρύ πυροβολικό του συστήματος: Οι δάσκαλοι δε συμπαρίστανται, οι άλλοι Δ.Υ δεν απεργούν. Η απεργία είναι πολιτική, οι  καθηγητές  δεν έχουν αιτήματα.
·      Όταν το σύστημα συκοφαντεί, όταν τα ΜΜΕ  στάζουν χολή, η απεργία καταγράφει την πρώτη της νίκη.  Συνάδελφοι, περιφρουρούμε τον αγώνα μας, συνεχίζουμε. Κερδίζει αυτός που αντέχει, αυτός που πιστεύει στο δίκιο του. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο , τους απολυμένους συναδέλφους μας , τους μαθητές μας της Τεχνικής εκπαίδευσης που  πετάχθηκαν   έξω από το σχολείο, τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που τους σπρώχνει  το σύστημα στην κατάρτιση από 15χρόνων. Ο αγώνας μας αφορά όλη την κοινωνία. Έχει ηθική, συνδικαλιστική και πολιτική διάσταση. Γιατί αντιπαρατάσσεται στην πολιτική της Ε. Ε, ΔΝΤ, στα μνημόνια, φτώχεια, στις απολύσεις, στην ταξική επιλογή του νέου σχολείου.  Η νίκη των καθηγητών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θα είναι νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος νίκη όλων των εργαζομένων.
·      Όλοι αύριο στον αγώνα. Όλοι έξω από τα σχολεία, για να ενισχύσουμε την απεργία. Κανένας μέσα στο σχολείο. Η κυβερνητική πολιτική πρέπει να ηττηθεί.  Οι εργαζόμενοι να κερδίσουν την πρώτη τους νίκη. Έχουν όλοι ανάγκη τη νίκη μας . Μια κοινωνία που επί 3 χρόνια «γεύεται» απολύσεις, διαθεσιμότητες, εργασιακό μεσαίωνα, κόψιμο μισθών και συντάξεων,  στηρίζεται στον αγώνα μας . Να  μην τους απογοητεύσουμε. Ελπίζει πολλά από εμάς. Γι’ αυτό μας στηρίζει. Οι γονείς είναι μαζί μας, οι μαθητές μας στηρίζουν τον αγώνα μας.
·      Τρίτη    19/9,ώρα  10:00 ,όλοι στην κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ Αν. Αττικής.
·      Τετάρτη, 18/9,ωρα 11.30, όλοι στο συλλαλητήριο. Προπύλαια .  Η ΕΛΜΕ θα είναι με το πανό της.
                   Απεργιακή Επιτροπή- Δ.Σ Ε ΕΛΜΕ Αν Αττικής

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...