Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε ΕΛΜΕ

Ε’  ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                                              ΠΑΛΛΗΝΗ 22.9.2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


  • Δευτέρα 23/9 ώρα 12:30 συγκέντρωση στο Υπουργείο παιδείας , στη Νερατζιώτισσα.
  • Τρίτη, 24/9, ώρα 10.30,  Προπύλαια, πανεργατικό συλλαλητήριο.  Συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ
  • Τετάρτη, 25/9, ώρα 13.00, πανεκπαιδευτικό-πανελλαδικό  συλλαλητήριο, στα Προπύλαια,  με συμμετοχή των ΕΛΜΕ από την επαρχία. Συμμετέχουμε όλοι

Η πρόταση για 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες συγκέντρωσε στη Γ.Σ της   ΟΛΜΕ το 65.7% των ψήφων των ΕΛΜΕ και δεν πέρασε. Απαιτείται τα 2/3 ή το 66.66%. Η πρόταση για 3ήμερη συγκέντρωσε  το 64.2%, και τελικά η Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ , με  81.8%,  κατέληξε σε 48ωρη, Δευτέρα- Τρίτη ,23-24/9, και Γ.Σ   Τετάρτη, 25/9.  Υπενθυμίζουμε ότι Τρίτη-Τετάρτη έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ 48ωρη απεργία.
Είναι προφανές ότι η πρόταση για 48ωρη απεργία είναι μια μερική αναδίπλωση, γιατί σε μια περίοδο  που το υπουργείο  παιδείας   ανακοινώνει νέες διαθεσιμότητες στα πανεπιστήμια,   ο Μητσοτάκης  επεξεργάζεται   νέες διαθεσιμότητες σε όλα τα υπουργεία, τα ΠΥΣΔΕ ανακοινώνουν πλεονάζοντες σε όλες τις ειδικότητες, συνάδελφοι ξεσπιτώνονται και διατίθενται στις Περιφερειακές  Διευθύνσεις (220 δάσκαλοι στην περιφέρεια Ατικής ) και  ακολουθούν νέες μετατάξεις, το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών  όφειλε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Ποτέ δεν είπαμε ότι ο αγώνας θα  είναι εύκολος. Είχαμε επίγνωση των δυσκολιών των συναδέλφων, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, αν υποκύψουμε, διακυβεύονται περισσότερα από αυτά που θα χάσουμε. Η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει με το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών , για να επιβάλει χωρίς αντιστάσεις τις απολύσεις, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις μετατάξεις , τις υποχρεωτικές μετατάξεις, την ιδιωτικοποίηση των πάντων , τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι διαθεσιμότητες= προθάλαμος απολύσεων που ανακοινώθηκαν στα πανεπιστήμια, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των πανεπιστημίων, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Η τρόικα είναι στην Αθήνα και ζητάει τα ονόματα 4.000 υπαλλήλων για απόλυση. Τα ΜΜΕ στηρίζουν την πολιτική της τρόικας  και θα μας είχαν κατασπαράξει, αν η απεργία μας  δεν ξεκινούσε με 95%.
Κανένας αγώνας δεν κερδίζεται χωρίς θυσίες. Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε σήμερα από το μισθό μας, τότε δεν μπορούμε να κερδίζουμε. Και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο αγώνας συγκρούεται με τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής πολιτική  που εκπορεύεται από τις επιταγές της Ε.Ε και ΔΝΤ.
Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, γιατί είναι δίκαιος, γιατί αν χάσουμε, το σύστημα θα οδηγήσει εμάς και τα σχολεία μας σε εξαθλίωση.  Προσβλέπαμε και προσβλέπουμε σε συμμετοχή και άλλων συνδικάτων. Δεν εξαρτάται από τους καθηγητές η διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπηρεσίες στο σύστημα προσφέρει. Ο λαός όμως είναι με το μέρος μας, αλλά  η κυβέρνηση βρίσκει έδαφος και  συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον του κόσμου της εργασίας. Πρέπει να τη σταματήσουμε. Αυτή η πολιτική ή θα   ανατραπεί ή θα συνεχίζει να τρώει από τις σάρκες μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πιστεύουμε ότι η σιωπή και η αδράνεια θα μετατραπούν  σε οργή. Είναι θέμα χρόνου. Το ρολόι δείχνει τις εργασιακές σχέσεις του 19ου αιώνα και φοβόμαστε ότι δε θα σταματήσει εδώ.
Δευτέρα-Τρίτη ξαναδίνουμε τη μάχη όλοι μαζί. Σαν να ξεκινάμε από την αρχή την απεργία. Έχει μεγάλη σημασία τα ποσοστά να είναι μεγάλα. Με κοινό μέτωπο μαθητών και γονιών. Ενισχύουμε τις απεργιακές επιτροπές. Περιοδείες και κοινές εκδηλώσεις σε κάθε σχολείο.
 Τρίτη όλοι στη Γ.Σ, για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Η καμπάνα δεν κτυπάει μόνο για τους απολυμένους, τους μεταταγέντες, τους υπό μετάταξη, τους υπό απόλυση, αλλά για τον καθένα μας.
Το απεργιακό ταμείο της ΟΛΜΕ συγκροτήθηκε και έχουν ήδη διανεμηθεί κουπόνια ενίσχυσης του απεργιακού μας αγώνα στις ΕΛΜΕ. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι  να προμηθευτούν κουπόνια από την ΕΛΜΕ.

 Για τη Γ. Σ  της ΕΛΜΕ θα ακολουθήσει   άλλη ανακοίνωση.
Η πρόεδρος                                           Ο γραμματέας
Άννα Μπαχτή                                      Πάνος Μιχαλόπουλος

Αναζητήστε πληροφορίες