Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ


Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής Παλλήνη 2.10.2013

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ ΤΕΤΑΡΤΗ 9.10.2013, ΩΡΑ 12:30 , ΣΤΟ 1ο Λ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

 • Το Υπ. Παιδείας ,οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μαζί με τους περιφερειακούς διευθυντές συνεχίζουν την καταστροφική πολιτική τους στο χώρο της εκπαίδευσης.
 • Η Δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αν Αττικής για πρώτη φορά μετακινεί 50 περίπου συναδέλφους (Π.Ε 5,6,7,11,19) στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πολλούς δε από αυτούς εκτός Αν . Αττικής για πρώτη φορά , παραβιάζοντας ακόμη και τον αντι-εκπαιδευτικό νόμο 3848 της κ. Διαμαντοπούλου.
 • Οι μετακινήσεις αυτές γίνονται χωρίς να έχουν καλυφθεί ακόμη τα κενά στην Δευτεροβάθμια .
 • 600 εκπαιδευτικοί με αυθαίρετο τρόπο φαίνεται πως πλεονάζουν με 0 ώρες στην περιφέρεια Αττικής και ετοιμάζονται για υποχρεωτικές μετακινήσεις εντός και εκτός περιφέρειας. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προστίθενται στους 69 που πλεονάζουν στην Κεντρική Μακεδονία ,στους 68 στην Ικαρία –Σάμο, σε όσους μετακινήθηκαν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
 • Το Υπ. Παιδείας καθημερινά προωθεί νέες εγκυκλίους που δημιουργούν πλεονάσματα. Μετά την υπουργική απόφαση που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμημα σε τριάντα,
  χθεσινή εγκύκλιος καταργεί το δεύτερο καθηγητή πληροφορικής στο εργαστήριο από τα ΓΕΛ .Οι διευθυντές Εκπαίδευσης με προφορικές εντολές αρνούνται να ανοίξουν ακόμη και τα τμήματα των 28 μαθητών .
 • Η κυβέρνηση προετοιμάζει τώρα το νέο χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Με την δημιουργία παράνομων, τεχνητών πλεονασμάτων επιχειρεί να εφαρμόσει μέσω των μετακινήσεων την <κινητικότητα> δηλ. τις νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις στην εκπαίδευση και στο δημόσιο εμφανίζοντας εκπαιδευτικούς που περισσεύουν.
 • Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν το ωράριο τους πολλές φορές σε τρία σχολεία .Από δάσκαλοι γίνονται delivery.
 • Η πολιτική αυτή προωθείται παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας.
 • Η κυβέρνηση υλοποιεί τα σχεδία της αμέσως μετά το μεγάλο απεργιακό αγώνα των καθηγητών, που άφησε ανοιχτό το δρόμο για μια νέα αγωνιστική κορύφωση, με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα και να επιβάλλει τις 12.500 διαθεσιμότητες και τις 4000 απολύσεις
  μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, τις 11000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014 και τη μείωση κατά 150.000 των Δ.Υ ως το 2015.Ταυτόχρονα προσπαθεί να διασπάσει τον κλάδο και να καλλιεργήσει εμφύλιο μεταξύ των ειδικοτήτων με σκοπό την αποτροπή του συλλογικού αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, σε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
 • Ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα 2,5 δις μετά την έλευση της Τρόικας. Ικανοποιεί το αίτημα του ΣΕΒ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση συντάξεων, ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ),νέες διαθεσιμότητες στο Δημόσιο. Και επειδή κυβέρνηση –Ε.Ε-ΔΝΤ φοβούνται την αντίδραση του λαού ,η κυβέρνηση αξιοποιεί τη Χ.Α, για να βγάλει παράνομους και εκτός συνταγματικού τόξου τους κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ. Νόμιμη είναι μόνο η πολιτική τους
 • Το Δ.Σ καλεί τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Συνεχίζουμε τον αγώνα , για να επιβάλουμε τα αιτήματα του κλάδου για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
 • Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει αν δε τη σταματήσουμε εμείς. Ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει θέση μάχης. Αυτή η πολιτική θα μας ξαναβγάλει στους δρόμους πολύ σύντομα και γι' αυτό είναι απαραίτητη η αγωνιστική μας ετοιμότητα.
 • Συμμετέχουμε στη Γ.Σ της ΕΛΜΕ ,Τετάρτη 9/10, ώρα 12.30,στο 1ο Λ Παλλήνης, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και το πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ για το επόμενο διάστημα. Παρακαλούνται οι δ/ντες των σχολείων να διευκολύνουν τους συναδέλφους
  H πρόεδρος Ο γραμματέας
  Άννα Μπαχτή Πάνος Μιχαλόπουλος

Αναζητήστε πληροφορίες