Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Επείγουσα ανακοίνωση για τις συμπτύξεις τμημάτων.

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                                                    ΠΑΛΛΗΝΗ  3.11.2013

             
Τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ  Δ’, Ε’ Ανατ. Αττικής  και Ν. Αθήνας, μαζί με ενώσεις γονέων και εκπροσώπους μαθητών πραγματοποίησαν, την Παρασκευή, 1/11, παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή, με αίτημα την ανάκληση εντολής του προϊσταμένου  ΔΔΕ  Ανατ.Αττικής  για σύμπτυξη τμημάτων.
Ο  Περιφερειακός Διευθυντής  ενημερώνοντας  τις ΕΛΜΕ  και τους εκπροσώπους γονέων και μαθητών είπε ότι: α. Έχει  δώσει εντολή να μη λειτουργήσει κανένα τμήμα με πάνω από 27 μαθητές. β. Δεν υπάρχουν πιστώσεις για αναπληρωτές και θα καταβληθεί προσπάθεια για ελάχιστους διορισμούς. γ. Παρακαλεί τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπερωρίες, για να καλυφθούν οι ακάλυπτες ώρες μαθημάτων.
Οι εκπρόσωποι  των φορέων δε  δέχθηκαν  να αναλάβουν  υποχρεωτικές υπερωρίες οι καθηγητές και απαίτησαν τα κενά να καλυφθούν με  διορισμούς και αναπληρωτές και να ανοίξουν τα τμήματα. Οι συγχωνεύσεις τμημάτων οδηγούν σε παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Δημιουργεί νέα πλεονάσματα καθηγητών και διαλύει κάθε εργασιακό  δικαίωμα. Ακολούθως ο  Περιφερειακός Διευθυντής δεσμεύτηκε πως Σάββατο πρωί θα καλούσε σε νέα συνάντηση τους φορείς, για να ανακοινώσει την απόφασή του. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της  Ε’ ΕΛΜΕ δήλωσε ότι ζήτησε από τον προϊστάμενο ΔΔΕ  Ανατ.Αττικής να μην προχωρήσει σε σύμπτυξη τμημάτων με πάνω από 27 μαθητές
Τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ και οι εκπροσώποι γονέων και μαθητών θα προχωρήσουν σε νέα παράσταση ,αύριο Δευτέρα 4/11, ώρα 13.00,  στον Περιφερειακό Διευθυντή για οριστική λύση του θέματος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε  νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.
Μετά τις  εξελίξεις αυτές , καλούμε τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία σύμπτυξη τμημάτων.  Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές να μην αποδεχτούν τετελεσμένα και να αγωνιστούμε από κοινού για το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.
Καλούμε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να πάρει θέση γιατί, αν ανοίξει ο δρόμος σε μία διεύθυνση,τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για όλους.
Συνεχίζουμε  τον αγώνα, για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης, για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Είναι προφανές ότι η πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου μόνο με αγώνα διαρκείας με αίτημα την ανατροπή της πολιτικής αυτής μπορεί να σταματήσει.
         Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ   Ανατ. Αττικής

Ε’   ΕΛΜΕ                    Δ’ ΕΛΜΕ                            Ν.  Αθήνας

  Άννα Μπαχτή                 Χρ.  Ζαβιτσάνος                       Β.Αναγνώστη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...