Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Ε΄ ΕΛΜΕ   ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                            ΠΑΛΛΗΝΗ   19/11/2013

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                   Τακτική  Γ.Σ  ΕΛΜΕ και εκλογές για νέο Δ.Σ

            Γ.Σ ΤΡΙΤΗ 10/12/2013. ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 19/12/2013

Τρίτη 10/12/2013,  ώρα   10.00, στο  1ο  Λύκειο Παλλήνης θα  γίνει  τακτική Γ.Σ  , για την εκλογή  νέου Δ.Σ της  ΕΛΜΕ. Θα  χορηγηθεί  άδεια  απουσίας  από τα σχολεία για  τη  συμμετοχή   των συναδέλφων  στη Γ.Σ .Στη .Γ.Σ και στις εκλογές συμμετέχουν και οι συνάδελφοι που έχουν διατεθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκουν στα σχολεία της Ε ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής.
Οι  εκλογές  θα γίνουν  στον ίδιο  χώρο,  την  Πέμπτη, 19/12/2013,  από  08.00 έως  20.00 .
  Οι υποψηφιότητες  πρέπει  να κατατεθούν  μέχρι  Παρασκευή, 13/12/2013,  στην ηλεκτρονική   διεύθυνση :  abachti@gmail.com ή pmixalopoulos@gmail.com.
Στα σχολεία αποστέλλονται  καταστάσεις για την καταβολή  της συνδρομής (15 €) για ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ. Οι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα ,οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι θα πληρώσουν συνδρομή 10 ευρώ. Θερμή παράκληση να ολοκληρωθεί η διαδικασία  μέχρι 10/12/2013. Οι εκπρόσωποι σχολείων που έχουν συγκεντρώσει τις συνδρομές μπορούν να τις καταθέσουν και κατά τη διάρκεια της Γ.Σ της ΕΛΜΕ.
Από τα 15€ της συνδρομής, τα 10€  κατατίθενται στην ΟΛΜΕ  και 5€ μένουν στο ταμείο της ΕΛΜΕ, για να αντιμετωπίσει τα έξοδα των Γ.Σ και των εκλογών( αμοιβή δικαστικών αντιπροσώπων, εκτύπωση ψηφοδελτίων, ταμείο αλληλεγγύης)..  Με τη συνδρομής σας ενισχύεται τη λειτουργία του σωματείου. Πέρα από την αυτονόητη οικονομική ενίσχυση του σωματείου υπάρχει και η πολιτική πλευρά. Σε μια περίοδο που κατακτήσεις του εργατικού κινήματος σε διάρκεια δύο αιώνων καταργούνται εν μια νυχτί, , συνάδελφοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα , κυβέρνηση και τρόικα συγχωνεύουν σχολεία και συμπτύσσουν τμήματα προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες απολύσεις, και υποχρεωτικές μετακινήσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις θυσιάζονται στο βωμό της τρόικας, δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται και ο λαός οδηγείται σε εξαθλίωση, το σωματείο δεν είναι δυνατόν να συρρικνώνεται. Οφείλουμε όλοι να το ενισχύσουμε, για να υπάρχει απάντηση σε μια πολιτική που μας γυρίζει σε συνθήκες βάρβαρης εκμετάλλευσης.
Παράκληση η εγγραφή στην ΕΛΜΕ να γίνεται στο σχολείο, για να συντάσσεται το μητρώο και να διευκολύνονται έτσι οι εκλογές. Επίσης, για την καλύτερη επικοινωνία του Δ.Σ με τα μέλη της ΕΛΜΕ, παρακαλούμε να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία στο έντυπο των συνδρομών.
Σύμφωνα  με  άρθρο 30 παρ.4 του ν. 1264  δεν επιτρέπεται να ψηφίσει κανείς σε δύο πρωτοβάθμια σωματεία (πχ ΕΛΜΕ και  ΕΛΤΕΕ):
« Κάθε υπάλληλος, από το διορισμό του, μπορεί να γίνει μέλος μόνο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των κατά κλάδους ή ειδικότητες διαρθρωμένων και μιας οργάνωσης του χώρου εργασίας, αφού καταβάλει την ορισμένη από το καταστατικό συνδρομή».
                         
        Η  Πρόεδρος                           Ο Γ.  Γραμματέας


       Άννα  Μπαχτή                      Πάνος Μιχαλόπουλος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...