Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                   ΠΑΛΛΗΝΗ 2.12.2013 

Ανεπιθύμητος  ο Υπουργός  παιδείας     στο ειδικό σχολείο  Νταού Πεντέλης                                                    
Αύριο Τρίτη,  3/12,ημέρα για την ειδική αγωγή, ο Υπ. Παιδείας κ .Αρβανιτόπουλος είναι προσκεκλημένος στα εγκαίνια αιθουσών στο ειδικό σχολείο Νταού Πεντέλης .Για την εκπαιδευτική κοινότητα η παρουσία του Υπ. Παιδείας στα εγκαίνια αποτελεί πρόκληση και δηλώνουμε πως είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή μας, γιατί:
Διαλύει την ειδική αγωγή απολύοντας  καθηγητές. Τα ειδικά σχολεία λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. 
Καταργεί ειδικότητες  και τομείς των ΕΠΑΛ  και καταργεί τις ΕΠΑΣ. Έχει θέσει σε διαθεσιμότητα 1992 συναδέλφους τεχνικών ειδικοτήτων. 
Πετάει στο δρόμο χιλιάδες μαθητές της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων και την απόλυση των εκπαιδευτικών. 
 Διαλύει τα νυχτερινά σχολεία.
3 μήνες, μετά την έναρξη των μαθημάτων, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια λειτουργούν με ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό  και σε πολλά Λύκεια δε διδάσκονται μαθήματα κατευθύνσεων.
Συγχωνεύει και καταργεί σχολικές μονάδες. Με τον  προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται νέες  συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Συμπτύσσει τμήματα και στοιβάζει 28 και 29 μαθητές  στις τάξεις. 
Οι καθηγητές τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν ωράριο και υποχρεώνονται με βάση το νόμο σας να καλύπτουν και πέντε σχολεία.
Τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται και ήδη στη Β. Ελλάδα κλείνουν ,γιατί δεν έχουν πετρέλαιο.
Οι σχολικοί φύλακες βγήκαν στη διαθεσιμότητα.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί ,οι γονείς και οι μαθητές μας βιώνουμε τη φτώχεια και την ανεργία.
Ευπρόσδεκτος είναι μόνο στα ζεστά σαλόνια των ΜΜΕ των σχολαρχών και των Βρυξελών.
Αν ,μετά απ’ όλα αυτά,  επιμένει να έρθει στα εγκαίνια,  οι εκπαιδευτικοί θα τον «υποδεχτούν» αγωνιστικά, ώρα, 11.00 π.μ στο ειδικό σχολείο  Νταού Πεντέλης .Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων,  κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από 11.00.
                                Για το Δ.Σ   της Ε΄ΕΛΜΕ    ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
                        Η πρόεδρος                                 Ο  Γ.  Γραμματέας

                            Άννα  Μπαχτή                           Παναγιώτης  Μιχαλόπουλος    

Αναζητήστε πληροφορίες