Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δ΄και Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής                                                                                            Παλλήνη 12.1.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   
                                                           
Στάση εργασίας τη Δευτέρα 13-1-2014, ώρα 11-2, και συγκέντρωση στις 
11.30πμ στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης για την ακύρωση σεμιναρίου για την αυτοαξιολόγηση

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ προκηρύσσουν 3ωρη στάση εργασίας Δευτέρα 13/1/2013 , 11.00  έως 14.00 και καλούν όλους τους συναδέλφους  σε συγκέντρωση, ώρα  11.30 π.μ,   στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης  ,  για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας  στο σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση και να το ακυρώσουμε.    Ο σχολικός σύμβουλος  κ. Βαλιανάτος  καλεί τους διευθυντές των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης  του προκειμένου να τους ενημερώσει για την αυτοαξιολόγηση. 
Ο  σχ. Σύμβουλος έρχεται  σε κατάφωρη αντίθεση  με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ  και των Γ.Σ των ΕΛΜΕ για μη πραγματοποίηση και ακύρωση των σεμιναρίων της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης που μέσω αυτών η κυβέρνηση μοναδικό σκοπό έχει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να προωθήσει την πολιτική της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Με την αξιολόγηση η κυβέρνηση επίσης θα επιβάλει τη μισθολογική καθίζηση  που προβλέπει το νέο μισθολόγιο. Μόνο το 30% των συναδέλφων θα φθάσουν στο 2ο μισθολογικό κλιμάκιο  και 15%  στο ανώτερο. Είναι φανερό ότι τα περί βελτίωσης της παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολείων είναι για τους αφελείς και για τα ΜΜΕ που υπερασπίζονται την εργασιακή ανασφάλεια και τη διάλυση της δημόσιας παιδείας που απαιτεί η τρόικα. 
Με την αυτοαξιολόγηση η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει στον εκπαιδευτικό τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης με δική της ευθύνη και να προετοιμάσει το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, όπως επιχειρεί  και με τη δημόσια υγεία.
Με πολιτική χωρίς διορισμούς, με ελαστική εργασία μέσω ΕΣΠΑ, με «περιπλάνηση» των συναδέλφων σε 3-5 σχολεία, με την απειλή της απόλυσης ή του ξεσπιτώματος και της απόσπασης σε οποιαδήποτε ακριτική περιοχή, με διαθεσιμότητα 2.000 συναδέλφων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, που τους πετάει τελικά στο δρόμο,  με αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, με νέες συγχωνεύσεις  σχολείων, που θα οδηγήσουν σε νέα «πλεονάσματα», είναι «πρόκληση» για τον κλάδο να καλούνται από τους σχολικούς συμβούλους οι διευθυντές των σχολείων σε σεμινάρια καρατόμησης των συναδέλφων.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει αντιδράσει δυναμικά και έχει  ματαιώσει σεμινάρια αυτοαξιολόγησης  σε όλη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε  και το επόμενο διάστημα την αποτροπή των σεμιναρίων και κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης.

Καλούνται οι συνάδελφοι  Διευθυντές που έχουν κληθεί να πάρουν μέρος στο σεμινάριο να μη συμμετάσχουν  και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου,  δηλώνοντας στάση εργασίας, ώστε να είναι συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά καλυμμένοι. 
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση ώστε να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ τη διεξαγωγή του σεμιναρίου ακολουθώντας τα δεκάδες παραδείγματα των συναδέλφων σε όλη τη χώρα. Πρέπει να σταλεί  αποφασιστικό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση, λαιμητόμος των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.
Καλούμε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να παραστεί    στη συγκέντρωση.

                           Τα  ΔΣ των Δ΄και  Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής  

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...