Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 15/3

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα,                                                                  15/3/2014

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ (15-3-14)

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε τα παρακάτω σχετικά με το πρόγραμμα δράσης της ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα, με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων:

1.
Συμμετέχουμε στην 48ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ 19 (Τετάρτη) και 20 (Πέμπτη) Μαρτίου.
2.
Κηρύσσουμε 24ωρη Απεργία για τις 21 Μαρτίου(Παρασκευή). Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από το74,3% των ΕΛΜΕ που εκπροσωπούν το  76,4% των ψήφων.
3.
Αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την επόμενη εβδομάδα που περιλαμβάνει τοπικές και κεντρικές δράσεις:

Α. Τη Δευτέρα 17/3 στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές της χώρας με αποφάσεις των ΕΛΜΕ. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών από την περιφέρεια που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο , κηρύσσουμε στάσεις εργασίας 11 π.μ. -2 μ.μ. και 2 μ.μ. -5 μ.μ. και καλούμε τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν την κάθοδο εκπαιδευτικών στην Αθήνα ναπροκηρύξουν συμπληρωματικές στάσειςΤο απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης με τον Υπουργό.

Β. Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18/3, θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα σχολεία, των ΔΣ των ΕΛΜΕ μαζί με τις επιτροπές αγώνα και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, για την ενημέρωση των συναδέλφων για την απεργία και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής τους.  Παράλληλα καλούνται οι ΕΛΜΕ με δικές τους αποφάσεις να οργανώσουν αποκλεισμούς σχολείων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ. Την Τετάρτη 19/3, πρώτη ημέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις πόλεις.

Στην Αθήνα 11 π.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Δ. Πέμπτη 20/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 1 μ.μ.

Ε. Παρασκευή 21/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας  στις 3 μ.μόπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα το διήμερο 20-21/3, θα οργανωθεί από τις ΕΛΜΕ η μεταφορά τους με πούλμαν, σε συνεννόηση με τις γειτονικές τους ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ. Θα οργανωθεί επίσης η διαμονή των συναδέλφων με φιλοξενίες σε σπίτια  και σε ξενοδοχεία.

Όσες ΕΛΜΕ δεν οργανώσουν την κάθοδό των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, οργανώνουν ανάλογες  κινητοποιήσεις στην περιοχή τους.

Στ. Καλούνται οι ΕΛΜΕ να αναλάβουν κινηματικές δράσεις στις 25 Μαρτίου αναδεικνύοντας τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ζ.  Οι ΕΛΜΕ δημιουργούν κέντρα αγώνα σε κάθε περιοχή. Στην Αθήνα είναι το στέκι που έχει δημιουργηθεί στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Ζ. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες Γενικές συνελεύσεις μετά από εκτίμηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...