Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ε’  ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                         ΠΑΛΛΗΝΗ  3.3.2014

                    

·   Παρασκευή,28/2,  η ΟΛΜΕ   είχε καλέσει  συναδέλφους σε συγκέντρωση  έξω από τα       Υπουργεία   Οικονομικών  και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να γίνει διαμαρτυρία  για τη μη επαναπρόσληψη  των  συναδέλφων τεχνικών ειδικοτήτων  που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα   και  για τις συναντήσεις που είχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί  με το κλιμάκιο της τρόικας, για να ετοιμάσουν  προφανώς, εκτός των άλλων,   και νέες απολύσεις Δ.Υ, που προβλέπουν τα μνημόνια.
· Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους   διαδηλωτές συναδέλφους με πρωτοφανή βία , ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Συνέλαβαν   14  διαδηλωτές   μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ   Θέμι  Κοτσυφάκη. Αργότερα και τον πρώην Πρόεδρο του σωματείου μας Γρηγόρη Καλομοίρη, νυν Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, που τον παρέπεμψαν να δικασθεί με τις κατηγορίες της απείθειας και της εξύβρισης(!).
· Είναι φανερό ότι η πολιτική της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της απόλυσης  Δ.Υ   αναγκαστικά συνοδεύεται με κατασταλτική βία , με συλλήψεις, με καταδίκη των αγωνιστών, για να επιβληθεί η τρομοκρατία  και για να μην υπάρχει αντίσταση στην εγκληματική πολιτική για τους εργαζόμενους  που έχουν επιβάλει  στη χώρα  μας η Ε.Ε  και  το ΔΝΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ΜΑΤ  έδερναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους με τέτοια βιαιότητα, που έστειλαν στο Ν/Σ δύο συνδικαλιστές από την τοπική   Αυτοδιοίκηση.
· Το Δ. Σ  της Ε’ ΕΛΜΕ  καταγγέλλει   την κυβερνητική βία  και τους ξυλοδαρμούς των διαδηλωτών .  Καταγγέλλει επίσης την παραπομπή του Γρηγόρη Καλομοίρη  σε δίκη. Η βία και οι φυλακίσεις δεν πρόκειται να κάμψουν το φρόνημα μας. Ο  αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να ανατραπεί  η πολιτική των μνημονίων  και να διωχθεί η τρόικα.  Διαφορετικά οι απολύσεις θα συνεχιστούν  και στη θέση των συναδέλφων μας που είναι σε διαθεσιμότητα σήμερα, αύριο θα είμαστε εμείς. Η καμπάνα κτυπάει για όλους μας.
·   Το Δ.Σ  της Ε’ ΕΛΜΕ θα συμπαρασταθεί  και στους δύο συναδέλφους –Παύλο Αντωνόπουλο  και Γρηγόρη Καλομοίρη- που  παραπέμπονται να δικασθούν , επειδή αντιστέκονται στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων.  Η παραπομπή σε δίκη συνδικαλιστών σηματοδοτεί ότι η κυβερνητική βία θα ενταθεί, και ότι μόνο με βία μπορεί να εφαρμοστεί η πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ.                           


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...