Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ Δ.Σ ΕΛΜΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ12 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη εκπροσώπων γονέων και καθηγητών

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής με εκπροσώπους ενώσεων και συλλόγων γονέων σχολείων της Ανατολικής Αττικής, με θέμα το Νέο Λύκειο.

 

Ειδικότερα , συζητήθηκε το θέμα των επικείμενων προαγωγικών εξετάσεων της Α Λυκείου με θέματα που θα προέρχονται από την τράπεζα θεμάτων αλλά και γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τις βασικές αρχέςπου υπηρετεί ο νέος θεσμός αλλά και τις αλλαγές που επέρχονται στα ΕΠΑΛ καθώς και τις νέες δομέςεπαγγελματικής κατάρτισης που προωθεί το Υπουργείοέξω από τον κορμό της τυπικής μεταγυμνασιακήςεκπαίδευσης.

 

Ως συμπέρασμα προέκυψε ότι η εμμονή του Υπουργείου στην εφαρμογή του θεσμού της τράπεζας θεμάτων μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει το άγχος και την αβεβαιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργεί και το νέο σύστημα προαγωγής από τάξη σε τάξη, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που θέτει. Αν εφαρμοστεί, θα εκτινάξει τη σχολική αποτυχία και τη μαθητική διαρροή από το Λύκειο σε πολύ υψηλά ποσοστά. Τέλος,το νέο σύστημα προβλέπεται να επιφέρει

    αύξηση της μαθητικής διαρροής και βίαιη εξώθηση των μαθητών και μαθητριών στην πρόωρη  άτυπη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο και στην απλήρωτη  και εκμεταλλευτική μαθητεία,

ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του μορφωτικούχαρακτήρα του Λυκείου,

μεταβολή του Λυκείου, Γενικού και Επαγγελματικού, σε ένα απέραντο ναρκοπέδιο αλλεπάλληλων εξετάσεων, 

αποκλειστικό προσανατολισμό της λειτουργίαςτου σχολείου στις εξετάσεις με μοναδικό στόχο την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση,

ενίσχυση της προσφυγής στα φροντιστήρια σε μια περίοδο ακραίας οικονομικής ανέχειας και σκληρής δοκιμασίας για την ελληνική οικογένεια.

 

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Μάη , στα γραφεία τηςΔιεύθυνσης Δ/θμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής στο Γέρακα , στη 1:00 μ.μ. στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν γονείς, δεκαπενταμελή συμβούλια μαθητών και καθηγητές.

Αναζητήστε πληροφορίες