Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                    Παλλήνη 23.11.2014.

                                               

                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το  Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Αν .Αττικής καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ  στη μαζική πορεία των μαθητών στο Υπ. Παιδείας, την Παρασκευή  21.11.2014. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν   και μαθητές από σχολεία της Αν Αττικής.

Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση  επιχειρούν να κάμψουν τις  δυναμικές και πολύμορϕες κινητοποιήσεις των μαθητών  με τους εισαγγελείς, με τις απειλές της αναπλήρωσης των μαθημάτων και το χάσιμο των εκδρομών. Προσπαθούν να  λοιδορήσουν και να συκοϕαντήσουν τον αγώνα των μαθητών ενάντια στο Νέο Λύκειο που οδηγεί χιλιάδες μαθητές έξω από το δημόσιο σχολείο, να  υποβαθμίσουν την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τις  ελλείψεις  σε διδακτικό προσωπικό, δυόμισι μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων.  Δεν τα έχουν  καταϕέρει μέχρι τώρα.   Γι αυτό καταϕεύγουν  στον ωμό αυταρχισμό,  αντιμετωπίζοντας τους μαθητές με ΜΑΤ,δακρυγόνα, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις.

Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό   από τις δυνάμεις των ΜΑΤ μαθητή  ΓΕΛ της περιοχής μας, στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Το Δ.Σ  της ΕΛΜΕ Αν Αττικής καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να σταθούν στο πλευρό των μαθητών και να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους  για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Γνωρίζουμε ότι η τρομοκράτηση και ποινικοποίηση του αγώνα των μαθητών  δεν έχουν θέση στα σχολεία.  Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός για την ανατροπή της  πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε-ΔΝΤ, που συνθλίβουν το λαό και τη νεολαία.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ.                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΜΠΑΧΤΗ.                       Λ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ

                                                                  

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...