Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Την Πέμπτη 20/11/2014 πραγματοποιήθηκε παράσταση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ. Τα θέματα ήταν τα εξής:

· Κάλυψη κενών

· Αξιολόγηση

Ο Δ/ντής ΔΕ , κύριος Καπέλλας ενημέρωσε την ΕΛΜΕ ότι η κάλυψη των κενών καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής , εϕόσον το ΥΠΑΙΘ σταμάτησε το διορισμό αναπληρωτών. Το μόνο που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι μια διαχείριση ορισμένων πλεονασμάτων ωρών που έχουν κάποιοι συνάδελϕοι, ώστε να καλύψουν μικρά κενά. Δήλωσε επίσης ότι δεν προτίθεται να αναθέσει υποχρεωτικές υπερωρίες ή να επιβάλει περικοπή ωρών στο αναλυτικό πρόγραμμα. Ερωτηθείς για το θέμα των εργαστηρίων ϕυσικών επιστημών και πληροϕορικής διαβεβαίωσε ότι η σχετική απόϕαση ορισμού υπευθύνων θα υπογραϕεί εντός των επομένων ημερών. Ωστόσο δε διευκρίνισε τι ακριβώς θα γίνει με όσους συναδέλϕους υποχρεώθηκαν να αϕήσουν το εργαστήριο και να καλύψουν κενό με το τρίωρο αυτό είτε στο σχολείο τους είτε σε άλλο σχολείο.

Τέλος , όταν ρωτήθηκε για το θέμα της αξιολόγησης και του επισημάνθηκε από το Δ.Σ. ότι υπάρχει απεργία-αποχή από την ΟΛΜΕ, η οποία αϕορά όλους τους συναδέλϕους , επομένως και τον ίδιο, δήλωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει κανονικά στη διαδικασία αξιολόγησης των Δ/ντών σχολικών μονάδων.Το Δ.Σ του υπενθύμισε την απόϕαση του κλάδου, για όσα στελέχη της Εκπαίδευσης βάλουν την υπογραϕή τους σε αξιολογική έκθεση που θέτει σε κίνδυνο το μισθό, την εξέλιξη και τη δουλειά των εκπαιδευτικών.

 
 Η πρόεδρος                        Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή                                    Λευτέρης Χριστούλας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...