Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

 

E΄ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                     Παλλήνη 23/1/2016

                                                                          

Ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση "Διεθνής ασφάλεια- Το μεταναστευτικό ζήτημα-Η θέση της Ελλάδας".

    Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής συνυπογράφει την παρακάτω ανακοίνωση του Συλλόγου Ε κπαιδευτικών Π.Ε "Αλ. Δελμούζος", σχετικά με την εκδήλωση "Διεθνής ασφάλεια-Το μεταναστευτικό ζήτημα - Η θέση της Ελλάδας":

" Η τραγωδία για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζεται. Toυλάχιστον σαράντα ένας πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους δεκαεπτά παιδιά, πνίγηκαν στα δύο νέα ναυάγια στο Αιγαίο. Ταλαιπωρίες, πνιγμοί, θάνατοι, άρρωστα πεινασμένα γυναικόπαιδα, διαλυμένες οικογένειες, είναι τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Αποτελέσματα της πολιτικής των αντιδραστικών – δολοφονικών οργανώσεων όπως ο ISIS, που η ΕΕ και οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν κι εξόπλισαν αρχικά, προκαλώντας πολέμους για τη διανομή της λείας μεταξύ των αγορών και τεράστια προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα. Προκλητικά η ΕΕ και οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί οργανισμοί ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους. Η χώρα μας συμμετέχει και στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή με τεράστιους κίνδυνους για τον Ελληνικό λαό.

 Σε αυτά τα πλαίσια προβληματισμό και ανησυχία γεννά το περιεχόμενο και οι στοχεύσεις της εκδήλωσης που πραγματοποιείται το Σάββατο 23/1/16 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα με θέμα: «Διεθνής ασφάλεια - Το μεταναστευτικό ζήτημα – Η θέση της Ελλάδας». Στην εκδήλωση αυτή πρωταγωνιστούν η «Αυτού Εξoχότης» πρέσβης του Βασιλείου της Ιορδανίας, η «Α.Ε.» πρέσβειρα της Δημοκρατίας του Παναμά, ο Δρ. Αγ. Συρίγος, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής πολιτικής και ο Δρ. Αθ. Δρούγος, Διεθνολόγος Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός σε θέματα Τρομοκρατίας και Ασύμμετρων Απειλών (!!!).

 Ο ίδιος ο τίτλος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα στα πλαίσια των στοχεύσεων για συνέχιση και κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στο χώρο της Αν. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι που από τη μια δολοφονούν λαούς, από την άλλη ξεριζώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους. Ενώ και οι ίδιοι οι ομιλητές είναι γνωστοί για την ολόθερμη στήριξη, τη συμμετοχή τους, τις διαλέξεις τους σε εκδηλώσεις ΝΑΤΟίκων, Ευρωενωσιακών και άλλων, ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ακόμα και για τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση Ιρακινών και Αφγανών σε κράτη της Δυτ. Ευρώπης….

 Τι σχέση έχουν με όλα αυτά με τις ευαισθησίες, τη γνήσια αγωνία των μαθητών μας για τους πολέμους, για το δράμα της μετανάστευσης;

 Καθώς η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται από Δημοτικό Σχολείο του Γέρακα και υπό την αιγίδα του Δήμου της περιοχής, καλούμε τους συναδέλφους να αναλογιστούν τις προεκτάσεις και τις συνέπειες μιας τέτοιας εκδήλωσης και να την καταδικάσουν με κάθε δυνατό τρόπο με την στάση τους.

 Είμαστε εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και με συναίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας με τη στάση μας μέσα στο σχολικό χώρο μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε στην τάξη συζητήσεις για ενημέρωση των μαθητών, να συμβάλλουμε στην κατανόηση από τη νέα γενιά των βαθύτερων αιτιών των πολέμων και της προσφυγιάς, να καλλιεργήσει την αλληλεγγύη των λαών και την υπεράσπιση των κατατρεγμένων, να πρωτοστατήσουν εναντίον της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Οι εκπαιδευτικοί, οι σύλλογοι γονέων και οι μαθητές πολλές φορές έχουν σταθεί με ευαισθησία στο θέμα της προσφυγιάς και έχουν έμπρακτα δείξει την αλληλεγγύη τους, και την καταδίκη τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, πολιτιστικές πρωτοβουλίες και συγκεντρώνοντας μια σημαντική ποσότητα των απαραίτητων υλικών, αναγκαίων για την ανακούφιση των προσφύγων στο μακρύ τους ταξίδι.

 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ."

              Η πρόεδρος                                            Ο γραμματέας 

          Άννα Μπαχτή                                       Πάνος Μιχαλόπουλος

Αναζητήστε πληροφορίες