Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΥΣΔΕ

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για την εκτίμηση οργανικών κενών και πλεονασμάτων ενόψει των μεταθέσεων , τα αιρετά μέλη κατέθεσαν το παρακάτω κείμενο:

  Το ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής , με πολύ μεγάλη καθυστέρηση καλείται από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει εκτίμηση οργανικών κενών και πλεονασμάτων ενόψει των μεταθέσεων για το σχ. έτος 2016-2017. Ωστόσο , η πολιτική ηγεσία διατηρώντας από τη μια τα αντιεκπαιδευτικά- αντιδραστικά μέτρα του 2013 (αύξηση διδακτικού ωραρίου, αύξηση του αριθμού των μαθητών / τμήμα κ.λπ) και επιβάλλοντας από την άλλη μια νέα δέσμη εξίσου αντιεκπαιδευτικών μέτρων (περικοπή ωρών αρχαίων , γεωγραφίας, βιολογίας, οικιακής οικονομίας και project από το γυμνάσιο , αλλαγή αναθέσεων και θέσπιση τρίτης ανάθεσης,κατάργηση της τρίωρης απαλλαγής για τους υπευθύνους ΣΕΦΕ και ΠΛΗΝΕΤ, κατάργηση τομέων από τα ΕΠΑΛ και μη αποδοχή ολιγομελών τμημάτων,κ.λπ) διαμορφώνει ένα πλαίσιο στο οποίο οφείλει να κινηθεί το ΠΥΣΔΕ για την εκτίμηση αυτή. Το πλαίσιο αυτό είναι απολύτως βέβαιο ότι θα παραγάγει τεχνητά πλεονάσματα και θα ελαχιστοποιήσει τα πραγματικά κενά , με αποτέλεσμα σε οργανικό επίπεδο την πραγματοποίηση ελάχιστων μεταθέσεων και τη διατήρηση του καθεστώτος ομηρείας χιλιάδων νέων κυρίως συναδέλφων που είναι εγκλωβισμένοι μακριά από τον τόπο διαμονής τους με όποια οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα τούτο συνεπάγεται, και σε λειτουργικό την κινητικότητα πολλών συναδέλφων σε τρία και σε τέσσερα σχολεία για να καλύψουν ωράριο, και τέλος την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών που έχουν υπηρετήσει σε κάθε γωνιά της χώρας καλύπτοντας πάγιες και πραγματικές ανάγκες, και τώρα "εκπαραθυρώνονται" με την κοπτορραπτική του Υπουργείου στο ωρολόγιο πρόγραμμα και τις άλλες παρεμβάσεις.
  Επειδή όλ' αυτά τα μέτρα δεν "υπακούνε" σε καμιά παιδαγωγική λογική, αλλά επιβάλλονται ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας , και επειδή η πολιτική αυτή απαγορεύει διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, επιδεινώνει τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων, οδηγεί στην απόλυση των αναπληρωτών και τελικά κατεδαφίζει τη δημόσια παιδεία , αρνούμαι να την νομιμοποιήσω και καταψηφίζω.

ΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΤΣΟΛΑΚΟΣ


Το 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...