Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ


Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                         ΠΑΛΛΗΝΗ 8/7/2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΔΣ της  Ε΄ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απόπειρα απαξίωσης  και τρομοκράτησης του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος, από την Δημοτική Αρχή Σπάτων-Αρτέμιδας.
Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στου Δήμους των Μεσογείων χρονίζει. Εκπαιδευτικοί και μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσες που είναι παγωμένες το χειμώνα και καυτές το καλοκαίρι. Δεκάδες λυόμενες αίθουσες στήνονται στα προαύλια των σχολείων προσπαθώντας να δώσουν προσωρινή λύση που τελικά γίνεται μόνιμη κατάσταση.
Κάθε χρόνο το πρόβλημα οξύνεται. Σήμερα βλέπουμε να στοιβάζονται πάνω από 500 μαθητές σε κτήριο που προορίζεται για λιγότερους από του μισούς (Λύκειο Αρτέμιδος) σχολεία να είναι αποκλειστικά με λυόμενες αίθουσες (2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος), Δημοτικά να έχουν τις μισές και παραπάνω αίθουσες τους λυόμενες ( 4ο και 7ο Αρτέμιδος), Νηπιαγωγεία να στεγάζονται σε νοικιασμένα καταστήματα με αυλή την πρασιά της πολυκατοικίας ( 4ο και 5ο Σπάτων).
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση με απόφαση της Ένωσης Γονέων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και  με τη στήριξη του σωματείου εκπαιδευτικών της Ανατολικής Αττικής γονείς και εκπαιδευτικοί  της περιοχής μη βλέποντας, 60 μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να μην υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αρχίζουν οι εργασίες και να δίνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για την ενοικίαση και διαμόρφωση του κτηρίου, που θα στεγάσει το 2ο ΓΕΛ Αρτέμιδας, προχώρησαν την Παρασκευή 1/7 σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της περιοχής.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε 4 μέρες μετά την κινητοποίηση μαθητών και γονέων της περιοχής στο δημαρχείο με αίτημα την άμεση λειτουργία του 2ου Λυκείου Αρτέμιδας, η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι δεν έχει υποχρέωση να ενημερώνει, όπως λέει, τους γονείς για τις εξελίξεις γύρω από το 2ο Λύκειο Αρτέμιδας και αναφέρεται απαξιωτικά  στους εκλεγμένους εκπροσώπους των γονέων, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τις συλλογικές αποφάσεις τους και τους αγώνες τους για να μην στριμωχτούν τα παιδιά μας για μια ακόμα φορά στα κοντέινερ, κάνοντας λόγο για «προσωπικές και πολιτικές επιδιώξεις». Ενώ είναι γνωστοί στους εκπαιδευτικούς της περιοχής οι  πολύχρονοι αγώνες των γονεϊκών φορέων για τα σχολικά ζητήματα της περιοχής, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο παιδείας γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών για το κτηριακό ζήτημα. Στην ίδια ανακοίνωση χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά «επιχειρήματα» περί «οικονομικής ζημίας» του δήμου(;;;) από την κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών, επιχειρήματα που άπειρες φορές ακούνε οι εργαζόμενοι, όταν η κεντρική ή και η τοπική εξουσία επιχειρεί να σταματήσει τους αγώνες τους για το μεροκάματο, για τη σύνταξη τους, για τα δικαιώματα τους. Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή, πρέπει να είναι αλληλέγγυα στους αγώνες δημοτών, εργαζομένων, γονιών για μια καλύτερη εκπαίδευση, και όχι να παίρνει θέση απέναντι στο κίνημα.
Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση, ώστε να προχωρήσει άμεσα η λειτουργία του 2ου Λυκείου και να λυθεί συνολικά το κτηριακό ζήτημα.
Ακόμα επισημαίνουμε ότι η ανοχή των μαθητών των εκπαιδευτικών και των γονέων για τα κοντέινερ και τις κτιριακές ελλείψεις στα σχολεία, έχει εξαντληθεί εδώ και χρόνια. Αν κάποιος δικαιούται να μιλάει για ανοχή, είναι τα παιδιά που παγώνουν και ψήνονται κάθε χρονιά στα κουτιά που τα βαφτίζουν κάποιοι «σχολικές αίθουσες»                                              


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ                                                                            ΝΙΚΗΤΑΣ  ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ

Αναζητήστε πληροφορίες