Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ Δ & Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ

Δ΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                               31/8/2016
Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ             


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ
Κινητοποίηση την Πέμπτη 1/9, ώρα 14:00, στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής (Γέρακας)
   Η έγκαιρη κάλυψη των κενών αποτελεί πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στα τελευταία  μνημονιακά χρόνια εμφανίζονται διάφορες «λύσεις» για το πρόβλημα αυτό: συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου, υποχρεωτικές μετακινήσεις, αύξηση αριθμού μαθητών στην τάξη, περικοπές μαθημάτων…, βαφτίζοντας όλα αυτά «μεταρρυθμίσεις», ξεχνώντας βέβαια την από κάθε άποψη ορθή λύση, που είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ανάλογοι με τις συνταξιοδοτήσεις και με τα πραγματικά κενά.
   Προφανώς λόγω επικοινωνιακής τακτικής, η κυβέρνηση αποφάσισε μέσα στο Καλοκαίρι  να προχωρήσει σε επικίνδυνους ελιγμούς για την «κάλυψη» των κενών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έτσι ανάγκασε τους διευθυντές να συμπληρώσουν πίνακες από την άδειά τους, όπου και αν βρισκόταν, να εκτιμήσουν μόνοι τους τα κενά και κάλεσε να γίνουν οι τοποθετήσεις με την έναρξη του σχολικού έτους.
   Θεωρούμε επικίνδυνη αυτήν την τακτική γιατί υποβαθμίζει το ρόλο του Συλλόγου Διδασκόντων, το ρόλο των ΠΥΣΔΕ, παραθεωρεί κατά προκλητικό τρόπο τα προβλήματα που θα προκύψουν από λανθασμένες εκτιμήσεις και κυρίως από την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Οι ίδια η νομοθεσία προβλέπει αλλαγές δηλώσεων των μαθητών στις επιλογές τους! Επίσης οδηγεί σε μείωση της αξιοπιστίας των όποιων τοποθετήσεων, τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα των οποίων επέβαλε και ελέγχει το εκπαιδευτικό κίνημα.
   Για να διαφυλάξουμε τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ  καλούμε τους συναδέλφους την Πέμπτη 1/9, ώρα 14:00, στο ΠΥΣΔΕ Αν. Αττικής (Γέρακας).
   ΟΣΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!



ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ Δ΄ ΚΑΙ Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...