Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10 - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                  Παλλήνη 3/10/2016Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ, που συνεδρίασε το Σάββατο1/10 στην Αθήνα, αποφάσισε κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ, την Τετάρτη 5 Οκτώβρη, στη 1.00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας για την Αττική, και για την υπόλοιπη χώρα στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Η μη έγκριση πολλών δεκάδων τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ όλης της χώρας λόγω του ότι δε συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών, οδηγεί τους μαθητές να αναζητούν σχολείο για να φοιτήσουν σε άλλη πόλη ή άλλο νησί, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, αλλάζοντας ειδικότητα στη μέση των σπουδών τους.
Παράλληλα έχει επιπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ με τις τεχνητές υπεραριθμίες που δημιουργούνται.
Στην Αττική έκλεισαν πάνω από 60 τμήματα. Στην Ανατολκή Αττική 4. Δύο στο Κορωπί, στο ημερήσιο και στο εσπερινό ΕΠΑΛ και ένα ακόμα στο εσπερινό της Ραφήνας, ενώ από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας έχει κλείσει και ένα τμήμα του πρωινού ΕΠΑΛ της Ραφήνας.
Καλούμε , λοιπόν, σε δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, τοπικούς φορείς στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 5/10 στις 13:00.
Απαιτούμε
Κανένα κλείσιμο τμήματος στα ΕΠΑΛ, κανένας μαθητής χωρίς το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση, κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων
Να βάλουμε φραγμό με τη μαζική μας δράση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. Μιχαλόπουλος                                                                                                      Ν. Πιερράκος

Αναζητήστε πληροφορίες