Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε ΚΑΙ Δ ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Με καταιγισμό εγκυκλίων το Υπουργείο παιδείας-σχεδόν σε καθημερινή βάση-αποδομεί το Δημόσιο σχολείο. Συνεχίζει να κλείνει τμήματα στον "Συνήθη Ύποπτο", το αποπαίδι της εκπαίδευσης ΕΠΑΛ.
Τελευταία θύματα στην περιοχή μας 2 τμήματα στο Κορωπί σε Εσπερινό και Ημερήσιο  ΕΠΑΛ, Οικονομίας Γ και Ψυκτικών Γ.
 Δε χωράνε στους μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς του νέου σχολείου της αποικίας Ελλάδας της ΕΕ του ΔΝΤ και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.
 Έτσι λοιπόν και άλλοι μαθητές στο δρόμο και άλλοι εκπαιδευτικοί σε πλεόνασμα. Είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν" παρεισφρήσει στο σχολείο" κατά τον κύριο Λιάκο και τους υπόλοιπους σοφούς οραματιστές της νέας μνημονιακής νεοφιλελεύθερης Ελλάδας.
 Ταυτόχρονα ετοιμάζουν ακόμα ένα γύρο κλεισίματος τμημάτων στη Γενική Εκπαίδευση, 2 μήνες από το άνοιγμα  των σχολείων. Αφορά τα τμήματα που τόλμησαν τα σχολεία να λειτουργήσουν με αριθμό κάτω των 27 μαθητών, δηλαδή 26 και με μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες πιστοποιημένες.
Άλλη εγκύκλιος απαγορεύει να συμπληρωθεί το ωράριο των συναδέλφων με τα προγράμματα ,συναδέλφων που έχουν χάσει τις ώρες τους από τις μνημονιακές περικοπές και βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία. Καλούμε τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας αλλά και τον  Περιφερειάρχη να σταματήσουν να παριστάνουν τους ανήμπορους παρακολουθητές πολιτικών, που διαλύουν το σχολείο. Με τις εισηγήσεις τους και την ανοχή τους εφαρμόζονται αυτές οι βάρβαρες πολιτικές. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο.
Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι Διευθυντές των σχολείων να μην αποδεχτούν το κλείσιμο τμημάτων.
Να ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ και τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές μας  για να εμποδίσουμε
να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδιά τους με τη μαζική παρουσία μας όπου χρειαστεί-Δευτεροβάθμια, Περιφέρεια, Υπουργείο Παιδείας- με κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα που πρέπει να αποφασιστούν από μαζικές διαδικασίες.
Συμμετοχή στην εβδομάδα κινητοποιήσεων με την ΔΟΕ 19-25/10 για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Κανένας συνάδελφος έξω από τον αγώνα.
Όλοι στην Συνέλευση στις 26/10 να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας απαραίτητα για να αποκρούσουμε την επίθεση στα δικαιώματ
ά μας     

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε ΕΛΜΕ      ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε ΕΛΜΕ

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ ΕΛΜΕ          ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ ΕΛΜΕ

Αναζητήστε πληροφορίες